SCHUNDERTALK - Niti mesta ; spremljevalni program Jugoslovanskega Manchestra

Prireditev

Prireditev od 03.03.2017 do 03.03.2017

Čeprav so zlata leta tekstilne industrije v Mariboru daleč za nami, pa njena dediščina še vedno ostaja. Del nje se odseva in živi tudi v ljudeh, ki so za svojo izobraževalno in poklicno pot izbrali oblikovanje in delo s tekstilstvom. Da se nanje ne bi pozabilo, društvo Hiša! pripravlja dogodek Šundertalk, ki bo sodelujočim omogočil, da svoje delo, znanje in pogled na tekstilstvo in njegovo dediščino Maribora delijo z nami in vami.


Na dogodku 3. 3. 2017, ob 18.00 v Rajzefiber biroju se bodo predstavile:

Nina Laubič – Ralia
Tekstil jo spremlja od otroštva, saj se starša ukvarjata s šivanjem zaves in notranjega tekstila. Tako je strast do oblikovanja in šivanja prešla tudi do nje, čeprav je po stroki ekonomist. Njeni izdelki so to, kar je sama - raznoliki, drugačni, pisani in preprosti. Ker me vedno vleče k novostim, je tako tudi z izdelki; nastajajo oblačila, nahrbtniki in dodatki za življenje.

Sanja Veličkovič - Sanja V Design
Zase pravi, da je rojena, da ustvarja svoje sanje in z njimi osrečujem druge. Prav zato se je odločila, da začne graditi svoj brand, Sanja V Design – wear your dreams! Študirala je na Fakulteti za strojništvo UM, smer konfekcijsko tehnologijo. Prva inspiracija ji je vedno močna in samozavestna ženska, ki je rada edinstvena in neponovljiva. Ne mara uniformiranosti kot tudi ne tako imenovanih pravil oblačenja. Pri kreacijah definitivno prevladuje ulični slog - street style. S temi oblačilnimi kosi si lahko vsaka ženska ustvari svoj slog in svoj trend. Njene ženske so močne, rade so opažene, zraven tega pa je zelo pomembno, da se v oblačilih počutijo udobno.

Dogodek je podprt s strani Muzej narodne osvoboditve Maribor/National Liberation Museum Maribor in je del spremljevalnega programa Niti mesta.