Toleranca (The Tolerance Poster Show)

Na ograji Muzeja narodne osvoboditve Maribor je znova na ogled razstava...

Na ograji Muzeja narodne osvoboditve Maribor je znova na ogled razstava Toleranca (The Tolerance Poster Show), ki je potujoča zbirka plakatov. S pomočjo glavne gonilne sile, ustanoviteljem in kuratorjem Mirkom Ilićem https://www.facebook.com/mirkoilicNY , je od leta 2017 in prve razstave v Ljubljani, bila na turneji v 43 državah na 151 postavitvah. S svojimi močnimi vizualnimi sporočili o strpnosti in medsebojnem razumevanju je nastavila ogledalo že več kot 400.000 ljudem.

Vsaka postavitev razstave predstavlja plakate umetnic in umetnikov, ki besedo strpnost (tolerance) ponazarjajo v svojem materinem jeziku. V celotni projekt The Tolerance Project https://www.facebook.com/…/Tolerance…/100064619982208/ je s svojimi vizualnimi upodobitvami vključenih več kot 200 avtoric in avtorjev, ilustratork in ilustratorjev, oblikovalk in oblikovalcev.

Več o svetovnem projektu: https://tolerance-project.org

Na tokratni lokalni postavitvi razstave je lokalna projektna kuratorka Tanja Cvitko izbrala 32 plakatov in so na ograji Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Vabljeni k sprehodu ob ograji in ogledu!

Razstavni projekt je nastal v sodelovanju Društva Skrinjica idej in Muzeja narodne osvoboditve Maribor, ob podpori Mestne občine Maribor.

Razstavni projekt je nastal v sodelovanju Društva Skrinjica idej in Muzeja narodne osvoboditve Maribor, ob podpori Mestne občine Maribor.