V Muzeju narodne osvoboditve vsako leto razpišemo dva kviza. Vsebina prvega se menja iz leta v leto, vsebina drugega kviza pa je vsako leto vezana na generala Rudolfa Maistra. Da so kvizi priljubljen način dokazovanja znanja, dokazuje število ekip, ki se prijavi na vsak kviz. Tudi letos je tako. 

Veselimo se vsakega srečanja z mladimi in njihovimi mentorji. Veliko je odvisno od znanja, potrebno pa je imeti tudi srečno roko pri izbiri vprašanj.

Vidimo se na naslednjem kvizu! 

 

Pravilnik o izpeljavi zgodovinskega kviza

Razpis - Kviz general Maister 

Materiali - Kviz general Maister 2019 

 

NAGRADNI NATEČAJ - Promenada klobučkov 

Informacije in prijavnica

V Muzeju narodne osvoboditve Maribor in Društvu Hiša! si že vrsto let prizadevamo obuditi staro mestno jedro Maribora. Naše mestno jedro je bilo nekoč, pred pojavom velikih nakupovalnih središč, živahno in polno. Ker želimo, da bi se ta živahnost vrnila v središče, in ker želimo obujati staro navado srečevanja in druženja, vsako leto organiziramo Promenado klobučkov.

Promenada klobučkov bo letos potekala v soboto, 7. septembra 2019. Začela se bo pri Muzeju narodne osvoboditve Maribor na Ulici heroja Tomšiča 5, kjer se bomo zbrali ob 9.00. S tega mesta se bomo ob 9.30 podali po Gosposki ulici do Glavnega trga. Ob poti bodo organizirane dejavnosti in program.

Da bi bila promenada čim bolj pisana in vesela, razpisujemo nagradni natečaj in vas vabimo, da v šoli izdelate klobučke iz odpadnih materialov ter se udeležite promenade.