PLOT V GLAVI - Srečanje s Samiro Kentrić

Predavanje

Predavanje od 21.02.2017 do 21.02.2017

Poznate knjigo Balkanalije? Kaj pa Pismo Adni? Samira Kentrić, vizualna umetnica, avtorica grafičnih del Balkanalije in Pismo Adni, bo spregovorila o odraščanju v bošnjaški družini v Sloveniji ob razpadu Jugoslavije, prepletanju kultur, poti beguncev v EU, zanikanju humanosti prišlekom, o umetnosti in svojem delu.
Na spletni strani Samire Kentrić piše: "Samira Kentrić upodablja družbeno resničnost našega časa. Privlačijo jo superzapletene situacije, po katerih neutrudno brska v iskanju njihovega bistva. Če ga najde, je zelo zadovoljna. Bolj kot intelektualni tvist jo pri delu zanima emocionalni naboj. Verjame, da edino ta sproža empatijo, ki je nujno potrebna za uspešen nagovor opazovalcev. Vsaka njena podoba morda ni boleče resnična, sposobna je tudi poetičnih rešitev, a na slednje ne gre prepogosto upati."
Samiro smo v program PLOT V GLAVI povabili zaradi Pisma Adni ( http://www.samirakentric.com/pismo-adni/knjiga-309/ ) a njeno delo je v celoti tako zanimivo, da smo prepričani, da ne bi mogli boljše preživeti tega večera.
Vabljeni!