Sprehod po mariborski promenadi z gospo Scherbaum

Prireditev

Prireditev od 16.05.2015 do 16.05.2015

Spoštovani,

ob mednarodnem dnevu muzejev v Muzeju narodne osvoboditve Maribor prosili so me, da pripravim program, kateri razveselil bode mlado in staro. Mislila sem dolgo in se ničesar domislila. Kadar obiskala sem razstavo v Fotografskem muzeju Maribor, na kateri ogledala sem si slike mariborske promenade, spomnila sem se, da dolgo že pogrešam tako obliko zabave in srečevanja. Zatorej bodem 16. maja 2015, ob 10. uri stala pred hišo na Partizanski 3, se obdala z vašo družbo in po vseh pravilih promenade krenila na počasen sprehod po mestu, do Glavnega trga in nazaj. Kakopak, krenete lahko tudi v obratno smer.
Držali bodemo se pravil promenade. Nikakor zaustavljati se sredi pločnika, da klepetali bi z znanci, zato bodo določene točke, kjer ustaviti se je možno in popiti pijačo, da ne motimo sprehoda drugih. 
Ne zamudite priložnosti, da se srečamo. Nikakor nujno ni, da oblečete se po moji modi in v skladu z menoj in mojim spremstvo. A ako zaznati bo duh po preteklih časih, vesela bodem toliko bolj. 
Dame, ne pozabite parazola, ako bode sonce. Ako dež bode padel, prestavimo promenado za teden dni in upamo na najboljše.
Vaša vdana, Franziska Scherbaum